advertise

نمای خشک

نمای خشک چیست

در این سیستم برخلاف روش های سنتی در اجرای نمای ساختمان خبری از ملات نیست. در واقع در نمای خشک، از نوعی سیستم نصب سبک نما با اتصالات مکانیکی به عنوان جایگزین ملات برای نصب نما به ساختمان استفاده می شود. نمای خشک متشکل از لایه های متعددی شامل پوسته بیرونی، فضای داخلی تهویه پذیر، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان می باشد. بنابراین بین دیواره اصلی ساختمان و مصالح استفاده شده برای پوسته ساختمان ، فاصله ای معین وجود دارد. تمام لایه های نمای خشک با استفاده از مصالحی از جنس فولاد و آلومینیوم، به سازه اصلی و اسکلت ساختمان متصل می شوند.  آلوبام که مجری اجرای انواع نمای خشک می باشد.برای آشنایی بیشتر میتوانید بر روی لینک مورد نظر کلیلک نمائید.


نمای خشک | آلوبام

همان طور که می دانید بحث نما در طراحی و ساخت یک ساختمان، بسیار پر اهمیت است. طراحی و انتخاب نما یکی از مهم ترین گام ها در زمینه ی ساختمان سازی است. فاکتور های بسیار زیادی را در طراحی و انتخاب یک نمای اصولی باید در نظر داشت، ازجمله شکیل بودن نما، مصالح مورد نیاز برای اجرای نما چه خشک و چه ملاتی، هزینه های پروژه مد نظر، دوام و پایداری نمای اجرا شده، نحوه و زمان اجرای نما.
با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن عرصه معماری، صنعت دکوراسیون و ساختمان، نمای ساختمان و روش های اجرای آن نیز هم دستخوش تغییراتی شاید نه چندان جزئی شده اند. من جمله این تغییرات می توان به رایج شدن نمای خشک و روش های اجرای آن اشاره کرد. این روش به دلیل مزیت های بسیاری که دارد در میان متقاضیان بسیار محبوب شده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی این نوع نما بپردازیم.


اهمیت استفاده از نمای خشک

استفاده از نمای خشک یکی از مصالح باکیفیت برای طراحی نما می باشد. مصالح نما خشک به دلیل مزایای فراوانی که دارند بر سایر مصالح نما در دنیای مدرن ترجیح داده می شوند. تنوع بالای مصالح نما که هر کدام تعیین کننده نوع کار تکمیلی در نمای بیرونی ساختمان هستند و همچنین وجود تفاوت در روش اجرا بین سیستم نما سنتی و سیستم صنعتی فعلی، ما را بر آن داشت تا در مصالح نمای بیرونی ساختمان تا عنوان مبحث را به عنوان پی تحلیل کنیم و آن را با تکنیک های نما برای اجرای آن مقایسه کنیم.
علاوه بر این، استفاده از نمای خشک مزایای دیگری از جمله مقاومت زیاد در برابر باد دارد. در راستای چنین مقدمه ای ، وجه تمایز بین سه گروه اصلی بررسی گردید. نما های سنتی ، نما های تهویه شونده و نماهای دوپوسته شیشه ای ، با ملاحظه بیشترین مصالح مورد استفاده در هر گروه ، به طوری که مصالح اجرای نما و سیستم های انتخابی برای هر کدام از اینها را مورد بررسی کردیم.

آلوبام

قیمت تجهیزات و اتصالات نمای خشک

با وجود مزایا بیشماری که اجرای نمای خشک دارد، همه پروژه‌ ها نمی ‌توانند از سیستم‌ های نمای خشک استفاده کنند، زیرا تجهیزات زیرساختی از مواد گران ‌تری مانند آلومینیوم و فولاد ساخته شده ‌اند که اجزای ساختمانی گران ‌تری نسبت به مصالح ساختمانی مورد نیاز برای سایر نماها هستند. پروژه هایی که می توانند هزینه زیرساخت های آلومینیومی مانند پروفیل های T عمودی و پروفیل های عمودی گوشه ای را تامین کنند، اجرای نمای خشک بهترین گزینه برای آنهاست. این قطعات بسته به محاسبات ساختاری پروژه هر کدام بین ۱ تا ۲ کیلوگرم وزن دارند.
افرادی که قصد دارند پروژه ای را برای اجرای نمای خشک آغاز کنند پیش بینی های مالی مربوط به تامین مالی برنامه ریزی و اجرای نمای خشک را تکمیل کنند تا با نزدیک شدن به مهلت تامین تجهیزات و اتصالات غیر خشک دیوار، دچار مشکل مالی نشوند. مورد دیگری که قیمت تجهیزات و اتصالات نمای خشک را به لحاظ قیمتی نسبت به سایر انواع زیرسازی های نما بالاتر می برد استفاده از کلیپس های استنلس استیل یک طرفه و کلیپس استنلس استیل دوطرفه double side tape می باشد و همچنین به کار بردن براکت های آلومینیومی نمای خشک می باشد. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت ها به مقاله قیمت اجرا نمای خشک مراجعه فرمائید.


مقایسه ی نمای خشک و نمای ملاتی

تمایز اساسی بین نمای خشک و نمای معمولی مانند نمای ملاتی را می توان در نحوه نصب مصالح نما بر روی سازه ساختمان مشاهده کرد، همانطور که از عبارت «نمای خشک» و توضیحات ارائه شده مشهود است. برخلاف نمای ملاتی، در نمای خشک از ملات استفاده نخواهد شد و سطح بالایی نما با استفاده از اتصالات مکانیکی که عمدتاً فلزی است به سازه یا اسکلت ساختمان متصل می شود.
قبل از توسعه سیستم نمای خشک، ملات یا چسب سیمان برای اتصال نمای ساختمان به ساختار اولیه آن استفاده می شد. این نوع سیستم نصب نما دارای معایبی بود، مانند عدم استفاده از عایق یا لایه عایق، صرف انرژی بسیار برای نصب نما به سازه ساختمان. همچنین به کار گیری نمای سنتی یا همان ملاتی آلودگی هوا و صدا را وارد سازه می کرد. علاوه بر این، استحکام نما با فشار و بار باد در ارتفاعات بالا زیر سوال رفت که منجر به سقوط نما و ایجاد تهدیدات غیرقابل بازگشت شد. 


مصالح نما با استفاده از زیرسازی آلومینیومی و بدون استفاده از نیروی چسبندگی در سیستم نما خشک بر روی سازه اصلی ساختمان اجرا می شود و نتیجه آن افزایش طول عمر نما است حتی اگر نصب آن به درستی و مطابق انجام شود. مطابق با استانداردهای مهندسی که حتی در آب و هوای نامساعد، نمی لغزد یا ترک نمی خورد و آسیبی را تحمل نمی کند. نمای ساختمان با رویکرد سیستم نما خشک دوپوسته است که یک لایه عایق و یک محفظه خالی بین آنها قرار دارد.
به منظور محافظت از ساختمان در برابر عوامل محیطی، آلودگی صوتی و سایر اختلالات، محفظه ی خالی به عنوان یک عایق عمل می کند. بسته به نیاز منطقه و آب و هوای محل قرارگیری ساختمان، تهویه جریان هوا در داخل این محفظه ممکن است تغییر کند. زمانی که هوا گرم و مرطوب است، ممکن است هوای این منطقه تخلیه شود، اما زمانی که هوا سرد و خشک است، به دلیل طراحی نما، هوا در فضای خالی محبوس می شود که باعث بهبود عایق بندی ساختمان می شود..


چرا استفاده از نمای خشک رایج شد؟

مشکلات اجرا و چندین مورد دیگر که در هنگام نصب سیستم نما مرسوم مانند نمای ملات به وجود آمد، از جمله ملاحظاتی بود که باعث لزوم وجود سیستم اجرای نما خشک شد. به عنوان مثال، یکی از مسائل رایج در این رویکرد، اجرای ملات نما بود که اغلب به دلیل شرایط مختلف منجر به فروریختن نما می شد. از سوی دیگر، با افزایش تولید و پیشرفت تکنولوژی، محصولات مورد استفاده در نمای ساختمان، فرآیند نوسازی را طی کردند و محصولات جدید مرتبط با نما تولید شدند. این محصولات جدید با مزایا و ویژگی های منحصر به فرد خود توجه طراحان و مهندسان ساختمان را به خود جلب کرده و به آنها در مدرن سازی طرح های خود کمک می کند. با این حال، انتخاب مواد با روش ملات محدود بود. 


به عنوان مثال، سرامیک های پرسلانی دارای نرخ جذب آب بسیار پایین تا ۰.۵٪ هستند که دلیل آن این واقعیت است که ملات ماسه سیمان به این نوع مواد نمی چسبد. بنابراین استفاده مرسوم از سرامیک پرسلانی در نمای ملاتی یک گزینه نیست. البته این موضوع برای سایر مصالح ساختمانی معاصر مانند ترمووود، کورین و HPL نیز صادق است. در نهایت با وجود محدودیت ها و مسائل اجرایی از این دست، الزام به استفاده از اتصالات خشک در نمای ساختمان به وجود آمد. با توجه به توانایی نصب مصالح ساختمانی جدید با تنوع گسترده ای از سبک ها، مصالح و رنگ ها و همچنین این واقعیت که اجرای این روش بسیار ساده تر از روش های اجرای مرسوم است، توسعه سیستم نمای خشک بسیار مورد استقبال قرار گرفت.آلوبام یک مجری به نام در زمینه اجرای نمای سرامیک خشک ، نمای خشک کامپوزیتی ، نمای خشک آجری و... است


نکات مهم در اجرای نمای خشک چیست؟

در انتخاب چهارچوب نگهدارنده یا هولدر نمای خشک توجه به استحکام و مقاومت بالای آن، جز نکات ضروری است.
• مصالح و متریالی که برای زیرسازی نمای خشک انتخاب می کنید باید با هم سازگاری داشته باشند تا بر اثر مغایرت شیمیایی با یکدیگر دچار خوردگی و شکستگی نشوند.
• مصالحی که برای زیر سازی و رویه نما مورد استفاده قرار می گیرند باید از نظر ظاهر و زیبایی هم بررسی شوند که با هم منطبق باشند.


• اتصالات نما باید ضخیم و با دوام باشند تا در برابر سرما، گرما، بخار آب و گازهای موجود در هوا مقاومت کنند.
• آب بندی پنجره ها، درز ها، برآمدگی ها و نقاط کور ساختمان باید با نهایت دقت انجام شود.
• بعد از نصب و اتمام اجرای نمای خشک باید کیفیت کل سازه نما را بررسی و آزمایش کرد.
در صورت بروز هر گونه ابهام در رابطه با قیمت و اجریای نمای خشک با کارشناسان ما در سایت آلوبام در تماس باشید.

سوالات متداول

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.